A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése
 
A kosár üres
Összesen:
0 Ft

Hírek

2017.09.02
Eredeti az olaj? 2017. évi összefoglalónk

Eredeti az olaj? A motorolaj eredetiségről 2017-ben

 

Az első cikkünk óta eltelt közel 4 esztendőben nagyon sokat változott a piac és az olajok eredetiségének ellenőrizhetősége is. A gyártók folyamatosan azon dolgoznak, hogy a végfelhasználó (Ön) a lehető legegyszerűbben azonosítani tudja az eredeti motorolajat.

Napi tapasztalatunk azt mutatja, hogy elmúlt években tett figyelemfelhívás most érte el az autótulajdonosokat - 1-2 év késéssel. A fáziskésés számunkra komoly leterheltséget is jelent, hiszen nap, mint nap kapjuk a kérdéseket az olajok eredetiségéről, miközben azt tapasztaljuk, hogy a piac fehérítésében tett intézkedések eredményesek és a piac tisztának tekinthető a kis kiszereléseket (1L, 4L, 5L) vizsgálva – biztos forrásból beszerzett termékek esetén!

A folyamatos megkeresések és a gyártók újításai ösztökéltek minket arra, hogy ez a cikk megszülessen.

Igyekszünk szemléltetően és márkánként sorban haladva bemutatni a jelenlegi biztonsági jelzéseket. Cikkünk kizárólag a motorolajokra terjed ki, mert hajtóműolajok (váltóolajok) tekintetében nincsen információnk hamisításról.

Az elsődleges és legfontosabb ismérv továbbra is:

VÁSÁROLJON MEGBÍZHATÓ FORRÁSBÓL!

Ilyen a webáruházak azon része, ahol nyomon-követhető a valós vásárlói vélemények mindegyike, ahol komoly szakmai múlttal rendelkeznek – nem fél vagy egy éve van nyitva – valamint beszerzési forrásaikat is lehetséges elérni.

Ezen kritériumok mindegyikének megfelelünk.

 

Cikkünk kizárólag a hamisítások által érintett márkákat mutatja be.  

Ezért nem beszélünk az alábbi márkákról: ARAL, ENEOS, FUCHS, LIQUI MOLY, MOTUL, Q8, SELENIA, SHELL, VALVOLINE.

CASTROL motorolajok

A Castrol motorolajok folyamatos fejtörést okoznak nekünk. Nem az eredetet illetően, inkább a piaci nyomott árak és a gyártó általi folyamatos változtatások miatt.

Legalább évente változtatja a flakonok matricáinak desingjét, és a termékek elnevezését, ami miatt állandó plusz információt kell adnunk a vásárlóknak, hiszen nem tudják, hogy a két olajcsere között miért más a flakon matricája és/vagy a termék neve.

Biztonsági jelzések tekintetében a Castrol volt az, aki számszerűen a legtöbbet tette az elmúlt években. A régi hologram matricát, melyet a gyártás után helyeztek el a flakon elülső részén, megszüntették.

Jelenleg a flakonok elülső részén elhelyezett matricán nem találunk biztonsági jelzést.

Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 4L motorolaj - elülső címkén már nem található biztonsági vízjel.

Ennek egyszerűen az az oka, hogy felismerték: amit utólag ragasztanak fel hologramot, azt a hamisítók is képesek oda felragasztani. Eddig a legyártott flakoncímkére került a hologram matrica.

Ehelyett megterveztek egy olyan hátlapi flakon matricát, melybe integráltan kerül a gyártáskor a hologram, lakat formában. Ez a technológia, mellyel a matricát nyomják olyan speciális, hogy szinte lehetetlen másolni. Ez adódik a hologram integráltságából, másrészt annak lakat formájából.

 A termék hátsó címkéjének bal sarkába kapott helyet a különleges kialakítású hologram lakat.

További biztonsági elemek közvetlenül a flakont záró kupakhoz köthetőek.

Itt közvetlenül 3 biztonsági elemel is találkozhatunk:

  • A flakont záró kupak tetején a speciális öntés miatt megtalálható a CASTROL logója.

A kupak tetejének kialakításában megjelenik a CASTROL hivatalos logója.

  • A zárókupak elfordításakor leszakadó perforált műanyag a CASTROL logójával van nyomva fehér színben.

A Castrol termékek mindegyikén a zárókupak a látott helyen tartalmazza a CASTROL logót fehéren nyomva.

  • A zárókupak alatt záró fóliát találhatunk, ezt felszakítva tudjuk csak az olajat kiönteni. Nagyon fontos, hogy a zárókupak felnyitásakor, ha a kupakot erős nyomás mellett és/vagy nem vízszintesen, felfelé feszítve nyitjuk ki, akkor a kupakkal együtt a zárófóliát is nyithatjuk. Ha a zárókupak és a fent leírt leváló műanyag rész sértetlen bontás előtt, akkor nincs probléma. Mi is használjuk saját és céges autóinkba a CASTROL termékeit és volt már olyan, hogy a kupak nyitásával együtt feltéptük a záró fóliát is. 

A Castrol motorolajokat felbontva a kupak alatt zárófóliát talál.

Nem biztonsági elem, de Castrol Magnatec termékek esetén a gyártó a flakon elülső részén található matrica bal sarkában a „feel me” felirat alatti rész barázdált. Erre is érdemes figyelni, mert a silány hamisítások – nyomtatóval készített flakon matricák itt is kiszűrhetőek.

A Castrol magnatec termékek elülső címkéjén a feel me felirat alatt barázdált területet találunk.

A négy évvel ezelőtti cikkükben írtuk, hogy beszédes lehet a Castrol termékek kiszerelése is, mert Magyarországra az importőr 1L és 4L kiszereléseket importál. No, hát ez is változott, kérem szépen!

Sokak számára nem ismert, de a Castrol személygépjármű olajok tekintetében kivonult Magyarországról – akarom mondani egységesített Európai piacát és Magyarországot a jövőben a régió egyik országa (Ausztria, Lengyelország) szolgálja ki, a kijelölt néhány nagykereskedőn keresztül.

A cél az volt, hogy a Castrol termékek árai egységesek legyenek a környező országokban.

Ebből adódóan az árak felemelése szinte azonnal megtörtént, lassan a folyamatos emelések miatt az Osztrák szinten lesznek az árak, ahogy azt valószínűleg szeretnék is a CASTROL-nál.

Az árak a jövőben nagyban függnek az EUR – Ft viszonyától és a kijelölt 6 nagykereskedőtől, akik jogot kaptak a Castrol termékek behozatalára.

Az árak emelése mellett megindult az egységes EU-s szortiment is, magyarul ugyan azokat a kiszereléseket kaphatjuk, mint Nyugati szomszédjaink. Így van az, hogy találkozhatunk 5L kiszereléssel egyes termékek esetén.

Mi is tervezzük az 1L és 4L kiszerelés mellett az 5L termékek bevezetését a leginkább kelendő termékeknél, azonban még „folyamatban van” státuszban van a feladat. Ígérjük, hamarosan a palettánkon lesznek a nagyobb kiszerelések is.

ELF és TOTAL motorolajok

A Total Lubricant Kft. a TOTAL és ELF motorolajok hazai kizárólagos importőre, akikkel kiemelt partneri viszonyban forgalmazzuk termékeiket.

Azt hiszem, hogy az elmúlt évek egyik leginnovatívabb újítását ők hozták, az igazi 21. századi fejlesztés címet ők kapnák, ha létezne ezen a téren.

Kifejlesztettek egy olyan kupakra helyezett záró hologramot, amely QR kódot és egy egyedi termékazonosítót tartalmaz. Azt beolvasva egy egyedi domainra irányítja a vásárlót. Itt a felhasználó megadja, hogy mikor használja fel az adott terméket. Ekkor a rendszer automatikusan a termékhez rendeli a felhasználást, azt a QR kód újra olvasásakor ismerteti.

A TOTAL és ELF termékek legújabb hologram matricája.

A TOTAL és ELF termékek megújult hologramjának felső részén található a QR kód. Ellenőrizze, hogy eredeti-e a termék.

Tehát, ha megpróbálnák a terméket hamisítani, akkor a QR kód duplikálásával azonnal látható lenne, hogy mikor is használták már fel az adott terméket. Ezzel a gyártástól a felhasználásig nyomon lehet követni a termék útját.

FONTOS, hogy jelenleg a hologram bevezetése folyik, tehát, ameddig a már elhelyezett hagyományos hologramos olajból szolgál ki a TOTAL Lubricant Kft., addig mi is azt tudjuk küldeni. Néhány hónapon belül viszont már csak a speciális egyedi hologramos termékek lesznek a piacon. Ez óriási fejlődés!

MOBIL motorolajok

A mobil termékek esetén annyi változott, hogy a forgalmazó Lubexpert Kft. már nem használja a flakonra ragasztott feliratot, hogy a Mobil hazai importőrétől származik az olaj. Kizárólag a flakon elején lévő matricára elhelyezett sorszámozott hologramra kell hagyatkoznunk.

A MOBIL hologramok mindegyike egyedileg sorszámozott, és tartalmazza a MOBIL logóját, ezt a fényben forgatva láthatjuk.

A MOBIL termékek 1L kiszerelése is hologrammal ellátott.

Ne feledjük, hogy a 4L-es termékek a kihúzható kupakkal vannak ellátva ezek is speciális kialakításúak, ha már fel van bontva, nem lehet ugyan úgy visszazárni.

Összegzés

Nem bírjuk elégszer hangsúlyozni: Biztos forrás!!

Több ezer vásárlói visszajelzésünk van, melyek által megnyertük az Ország Boltja címet 2015-ben, másodikak lettünk 2016-ban Autó-motor kategóriában. Az összes autóalkatrészt forgalmazó webshop közül nálunk a legmagasabb a vevői elégedettség – ez jelent valamit.

Kiemelt partnerei vagyunk

a TOTAL és ELF motorolajok hazai importőrének (Total Lubricant Kft.),

az ENEOS motorolajok hazai importőrének (Szak-Al-Metal Kft.),

a Q8 motorolajok hazai importőrének (Sint Oil Kft.),

a VALVOLINE motorolajok hazai importőrének (Oil Hungary Kft.)

és a FUCHS Hungária Kft-nek is.

Vegye meg nálunk motorolaját, itt nem csalódhat!

Kiválasztom az eredeti motorolajat autómhoz!