A kosár üres
Összesen:
0 Ft
FilterABC

Hírek

2022.11.21
Angol nyelvlecke olajvásárlóknak :)

Az olajok flakonjain található angol feliratokról - amik bonyodalmat okozhatnak

 

Leginkább 10W40-es viszkozitású termékek esetén a múltban megszokhatták az autó tulajdonosok, hogy a kis kiszerelt (értsd: 1L, 4L, 5L flakon) termékek esetén egyes gyártók forgalmaztak DIESEL és BENZIN motorolajat. Azért emeltem ki, hogy a kis kiszerelt termékek esetén, mert a 20L, 60L, 208L termékek esetén ilyen megkülönböztetés már nem volt, hiszen az általános 10W40 viszkozitású termék minden esetben benzin és dízel motor szabványokkal is rendelkezik.

 

Az elmúlt években a gyártók elkezdték az 1L, 4L, 5L termékek esetén is kivezetni a megkülönböztetést és megszünt a csak BENZIN vagy csak DIESEL feliratú olajok nagy része. 

 

Ügyfélszolgálatunk egyre több hívást kap, hogy az aktuálisan vásárolt motorolaj csak DIESEL autókba való és benzineshez nem jó. Megvizsgáltuk a hívások okát! A flakonok elülső címkéjén a gyártó feltünteti, hogy milyen motorokba való a termék: GASOLINE / DIESEL. Ez a telefonálók 100% esetén dízel üzemet jelöl.

 

A magyar nyelvben a dízelt hívjuk gázolajnak is, ami miatt a fenti hívások születhetnek. Azonban a gyártók a nemzetközi angol szerint készítik flakonjaik címkéit, hiszen azt a világ minden táján forgalmazzák.

 

Akkor jöjjön az angol nyelvlecke: 

GASOLINE jelentése angolul BENZIN

 

DIESEL jelentése angolul Dízel (vagy ha úgy tetszik: gázolaj) 

 

Ennek megfelelően a GASOLINE / DIESEL felirat esetén mind a benzines, mind a dízel üzemű autókhoz használható.

Azonban ha, ez nem lenne elegendő érv, akkor a flakonon található ACEA szabvány is a fent leírtakat igazolja. A flakonon található szabvány: ACEA A3/B4.

 

A3/B4 szabvány jelentése: Stabil, viszkozitástartó olaj, nagyteljesítményű, benzin- vagy közvetlen befecskendezős dízelmotorok számára. Használható ott is, ahol ACEA A3/B3 van előírva.

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.