A kosár üres
Összesen:
0 Ft
FilterABC

Hírek

2021.03.21
Motorolaj ellátási problémák és áremelkedés

Kedves Vásárlóink,

Aki rendszeres vásárlónk tudhatja, hogy igyekszünk folyamatos tájékoztatást adni az általunk forgalmazott termékekkel kapcsolatos áremelkedésekről, lehetséges beszállítói problémákról.

 

Sajnos a COVID-19 utolérte a motorolaj gyártás / kereskedelem piacát is. Az elmúlt hetekben folyamatosan kaptuk az olajgyártóktól a jelzést, hogy egyes termékek gyártása leállt vagy kompett termékcsoport áremelkedése várható egy vagy akár több lépcsőben. Jelenleg az eddigi információink alapján az április és a május hónap kaotikus lesz ellátottság és árak tekintetében.

 

A probléma:

- Nem járnak a repülőgépek és a személyszállító tengeri hajózás is leállt valamint az aszfaltozás mértéke is csekély a világban. A olaj finomításának folyamatában a motorolaj csak 1 termék a rengteg közül. Készül még többek között üzemanyag, kerozin, bitumen, kenőzsír, műanyagipari alapanyag, stb. Ezek közül jelenleg a kerozin, bitumen jelenleg nem eladható, így a finomítás sem gazdaságos. Mindezek miatt inkább leállították / leállítják a napokban a finomítók jelentős részét.

- Nem megfelelő az alapanyag ellátottsága Európa egyik legjelentősebb motorolaj adalékgyártó egységének, ergó nincs a motorolaj előállításához szükséges adalék. 

 

Kérjük, aki teheti vásárolja meg időben az időszakos olajcseréhez szükséges motorolajat, mert ellátási problémák lehetnek.

 

Raktárunk - soha nem látott mértékű motorolaj készlettel

Mi az elmúlt hetekben folyamatosan olyan szintre emeltük készleteinket az érintett termékek körében, hogy minimum 2 hónapra elegendő mennyiségű motorolaj álljon rendelkezésre. Fontos azonban, hogy a készleteinket a megszokott piaci fogyásokhoz tudjuk igazítani, azonban amint a hiány jelenkezik a piacon a kereslet megnövekszik olyan konkurens áruházak vásárlóival, akik máshol nem jutnak az adott termékhez. Ez pedig eredményezheti, hogy a felhalmozott készleteink hamarabb fogynak el, ha nem tudjuk őket pótolni.

 

Célunk, hogy a minimum 2 havi készlet mellett folyamatosan pótoljuk a termékeket és így a készlet állandóan elérhető legyen Vásárlóinknak, de természetesen a gyártósorok leállásából adódó termelés kiesést nem tudjuk befolyásolni.

 

Konkrétan érintett termékek köre - az eddigi információk alapján - HIÁNY

- TOTAL és ELF motorolaj körében az 5W30 viszkozitású motoroljok mindegyike. A probléma, hogy a korszerű RENAULT, TOTAL, CITROEN, PEUGEOT autókhoz szinte minden esetben ezek a termékek kellenek. A legnagyobb probléma ebben a termékkörben lehet, ha valóban nem lesz ellátás. Azt gondoljuk, hogy ez a legjelentősebb gyári motorolaj ellátottság okozhatja a legjelentősebb fennakadást.

 

- CASTROL minden olyan 5W30 viszkozitású terméke, mely a VW 504.00, 507.00 szabvánnyal rendelkezik.

 

- MOTUL 2100, 6100 termékcsaládjának 10W40 motorolajai

 

- Q8 minden 5W30 viszkozitású motorolaja. 

 

Konkrétan érintett termékek köre - az eddigi információk alapján - DRASZTIKUS EMELÉS

- ENEOS motorolajok egységesen 10%-ot emelkednek 2021.04.01-től

- CASTROL egységesen kb. 4-5% áremelés 2021.04.01-től

- FORD gyári motorolaj 5% áremelés 2010.04.01-től

- MANNON termékek árlistája minden 2. héten frissül igazodva a piaci árakhoz és a romló HUF - EUR árfolyamhoz

- MOTUL minimum 5% áremelés legkésőbb 2021.05.01-től.